10 پرسش و پاسخ کاربردی تغذیه‌ای | تغذیه سالم

    No Comments تندرستی - پزشکی

    10 سوال و جواب کاربردی تغذیه ای

    در این مطلب به 10 سوال عادی درباره مواد غذایی جور واجور و گیاهان دارویی جواب داده شده؛ با ما همراه باشین…

    1- روغن زیتون چه رنگی بهتره؟

    رنگ روغن زیتون بستگی به اندازه کلروفیل موجود در اون داره که می تونه از زرد تا سبز و سبز زیتونی طبق غلظت اون فرق داشته باشه و در خواص اون تأثیرگذار نیس.

    هم اینکه روغن زیتون در سرما کدر شده و ممکنه در دمای حدود صفر درجه توده های ابر مانند در اون ایجاد شه که بعضی به اشتباه فکر می کنن مربوط به تقلبات یا فساد اون هستش. اگه این مسئله مربوط به جامد شدن اسیدهای چرب اشباع شده اون هستش و این مسئله در گرما از بین میره و روغن به حالت عادی برمیگرده. این مسئله اکثراً در فصل زمستون و یا اگه روغن رو در یخچال بذارن اتفاق می افته.

     

    2- برنج تازه بهتره یا برنج کهنه!؟

    برنج ایرونی یکی از بهترین و معطرترین برنجای دنیا هستش، ولی واسه به کار گیری عطر خوب اون بهتره پس از برداشت یه مدت (دست کم حدود سه ماه) از اون بگذره تا بعد از تغییر و تحولی که با زمان در مواد اون ایجاد می شه، اجسام عطری بیشتری در اون ایجاد شه و بتونه خوش خوراک و خوشمزه باشه. نکته دیگه اون که در برنج نو موادی وجود دارن که بهتره پس از یه مدت در اون از بین برن و یا به کمترین حد ممکن برسن تا مضر نباشن. این مواد به طور طبیعی در برنج وجود دارن و بر اثر مرور زمان کاهش پیدا می کنن.

     

     

    3- سیر تازه، پخته یا سیر ترشی؟ کدوم یکی بهتره!؟

    سیر تازه دارای کامل ترین اثرات داروییه، ولی با پخته شدن و یا گرما دادن اون این خواص کم میشه، چون که مواد اصلی اون خیلی زود تبخیر می شن و همون موادی هستن که بوی سیر رو ایجاد می کنن.

    اثرات سیر ترشی نزدیک به سیر تازه س و اثر اون از سیر پخته به مراتب قوی تره.

     

     

    4گشنیز و بادرنجبویه گزینه های خوبی واسه برطرف کردن نفخ و دل دردهای مسافرت هستن؟

    اگه این دو گیاه در دسترس نبودن محصول دارویی جفت و جور شده از اونا به نام قطره کارمینت (CARMINT) در تموم داروخونها بدون نسخه عرضه می شه. مصرف این قطره از نوزادان تا افراد سن بالا مجازه. زمان تاثیرگذاری کارمینت کمتر از 15 دقیقه بوده و لازمه قبل از مسافرت به جفت و جور اون دست به کار شین.

     

    5- نعنا آروم بخش و ضد درده؟

    بله. نعنا به داشتن رایحه ای دلپذیر از قدیم مهم بوده و به عنوان یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی و غذایی جهان هستش. از جمله خواص دارویی اون میشه به اثرات ضد درد و آروم بخش اون به خصوص واسه تموم سنین اشاره کرد.

    با در نظر گرفتن این که این اثرات مربوط به اسانس (روغن معطر) اون هستش امروزه منابع داروسازی کالاهایی از اون جفت و جور کرده که مورد مصرف زیادیه. یکی از این اجناس که به خصوص وجود اون در مسافرتا بسیار لازمه، قطره منتول (MENTOL) هستش که به عنوان آرامش دهنده سردرد، دردهای اسکلتی حاصل از سرماخوردگی و یا رانندگی، گرفتگی بینی و رفع مشکلات سرماخوردگی و رفع کوفتگی و خستگی از سفر دارای اثرات بسیار ایده آل هستش. این محصول در تموم داروخونها بدون نسخه عرضه می شه.

     

    6- زنجفیل واسه جلوگیری از تهوع و استفراغ در مسافرت هم خوبه؟

    بله. زنجفیل از قدیم به عنوان یکی از پر مصرف ترین اودیه ها به عنوان خوراکی دارویی مورد استفاده بوده و دارای خواص مختلفی هستش، اما یکی از خواص مهم و ایده آل اون اثر ضد تهوع و استفراغ اون هستش.

    به کار گیری زنجفیل و یا فرآورده های دارویی اون می تونه در تهوع حاملگی، ماشینی شدن و تهوع حاصل از شیمی درمانی و یا موارد دیگه استفاده بشه. واسه جلوگیری از تهوع و استفراغ در مسافرتا میشه یه گرم پودر زنجفیل رو چند ساعت قبل از مسافرت به همراه مایعات یا غذا مصرف کرد و یا واسه اثر سریع و راحت تر اون میشه از قطره آرومین (ARHEUMIN) که بدون نسخه در داروخونها عرضه می شه، استفاده کرد. واسه این منظور میشه 50 قطره آرومین رو در کمی آب، چای و یا مایعات و غذا حل کرده و نیم ساعت تا 45 دقیقه قبل از مسافرت خورد. این اندازه واسه یه روز کافیه و میشه روزای بعد اونو تکرار کرد.

     

    7- سیب رو با پوست بخوریم یا بدون پوست!؟

    سیب یکی از میوه های با خواص زیاده، طوری که در پند و مثالای بعضی از کشورها میگن هرکی روزی یه سیب بخوره، به دکتر مراجعه نمی کنه. اگه سیب رو با پوست بخورین، دارای خاصیت مسهل بوده و واسه رفع یبوست خوبه، ولی اگه سیب رو بدون پوست استفاده کنین، دارای خاصیت ضد اسهال است. دلیل این وجود فیبرهای (الیاف) پوست سیب است که دارای خواص مسهل هستن.

     

     

    8- چای تازه دم یا کهنه!؟

    چای تازه به دلیل داشتن کافئین بیشتر، نسبت به چای کهنه دارای خاصیت رفع خستگی است، پس اگه منظور از نوشیدن چای رفع خستگی و نشاط باشه، باید از چای تازه دم کشیده نوشید. کافئین آزاد شده در چای تازه پس از یه مدت کم کم با تاننای (مواد تلخ) چای به صورت کمپلکس در اومده و دیگه خواص کافئین آزاد رو نداره.

     

     

    9- گیاهان اسانس دار رو چیجوری نگهداری کنیم؟

    با در نظر گرفتن این که رایحه (اسانس) گیاهانی که ما به طور روزمره به صورت سبزی خوراکی و یا ادویه اونا رو مصرف می کنیم، احتیاج به دونستن نکات خاصی داره، به اونا اشاره می شه.

    چون بوها می تونن به سرعت تبخیر شن و به خصوص این مسئله در اثر گرما بیشتر اتفاق می افته، پس این گیاهان رو باید در گرما کم و سایه و به دور از نور آفتاب نگهداری کرد. هم اینکه از پودر کردن اونا و نگهداری به مدت طولانی تا حد امکان دوری کنین، چون رایحه گیاهان از پودر به سرعت تبخیر می شه. به خاطر همین باید پودر این گیاهان رو در ظروف فلزی یا شیشه ای (ً شیشه های رنگی) ریخته و درِ اونا رو محکم بست. ظروف پلاستیکی واسه نگهداری این نوع گیاهان و ادویه جات مناسب نمی باشن.

     

    10- گوجه فرنگی تازه بهتره یا پخته!؟

    گوجه فرنگی از مهم ترین اجناس گیاهی با خواص ارزشمنده که مصرف اون می تونه واسه سلامتی بسیار قابل توجه باشه. گوجه فرنگی گذشته از اثرات خوب واسه قلب و به عنوان ضد سرطان دارای اثرات ضد پیری واسه پوسته.

    این موارد تنها اثرات اون نمی باشن، بلکه گوجه فرنگی دارای اثرات دیگری از جمله ضد درد، ضد تصلب شرایین، ضد باکتری، ضد سرفه، کم کننده پرفشاری خون و کلسترول، مسهل، ادرارآور و ده ها اثر دیگه س و با در نظر گرفتن این که خیلی از اثرات به درد بخور اون مربوط به ماده ای به نام لیکوپنه و این ماده با پختن گوجه فرنگی بیشتر آزاد می شه و جذب اون بهتره، لازمه از هر دو شکل گوجه فرنگی به شکل تازه (واسه محفوظ موندن ویتامینا و بعضی ترکیباتش) و پخته (واسه جذب بیشتر لیکوپن اون) مصرف شه. لیکوپن دارای خاصیت ضد پیری زودرس پوست هستش.


    جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت آکا

    • مطالب در رابطه

    پاسخی بگذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *